31 outfits in 31 dagen

Terugvallen in gewoontes, een kast vol kleren en toch iedere keer hetzelfde aantrekken. Die ene favoriete jeans, dat shirt dat je al jaren hebt en die sneakers die eigenlijk niet meer kunnen. Herkenbaar?

 

Gewoontedieren

Ik kwam van de week iets tegen op internet; namelijk dat wij een kledingstuk gemiddeld maar 7 keer dragen. Of dit waar is weet ik niet maar dit bracht wel stof tot nadenken.
Zoals jullie waarschijnlijk al door hebben heb ik behoorlijk veel kleding. Ik moet zeggen dat ik dit zelf over het algemeen vind meevallen maar hier zijn de meningen over verdeeld. Ondanks mijn uitgebreide garderobe ben ik geneigd om snel hetzelfde aan te trekken.

Je kunt mij uittekenen in een aantal van mijn favoriete items. Zoals de meeste mensen heb ik behoorlijk wat dingen in de kast hangen die ik niet tot nauwelijks draag. Ik moet bekennen dat er zelfs een aantal kledingstukken zijn waar de labels nog aan hangen. Zijn we niet allemaal een beetje gewoontedieren? Het is zo gemakkelijk om voor het vertrouwde te gaan, je favoriete spijkerbroek, shirt en sneakers. Gemakkelijk en je weet zeker dat het goed staat.

 

Niks om aan te trekken?!
Ondanks mijn goed gevulde kast, (dit moet ook wel met mijn shopgedrag)
betrap ik mezelf regelmatig op de uitspraak; ik heb echt niks om aan te trekken?!
Hoe dan? Een kast vol kleren en iedere keer weer de vraag wat moet ik aan. Door de fast fashion industrie worden we continu geprikkeld en verleid met de nieuwste mode. Ieder seizoen zie je andere trends opduiken en dat jurkje wat vorig seizoen hip was is voor je het weet uit de mode en aan vervanging toe. We willen continu meer en onze behoefte lijkt alleen maar groter te worden. Op deze manier is je garderobe continu aan vervanging toe en hebben kledingstukken niet bepaald een lang en duurzaam leven. Ik merk dat ik door mijn “No Shopping Challenge” anders tegen mijn garderobe aan begin te kijken. Ik probeer creatiever met mijn kleding om te gaan en zoek naar nieuwe manieren om mijn kleding te combineren. Ondanks dat, merk ik dat ik nog steeds snel naar mijn favoriete items grijp. Daarom daag ik mijzelf uit voor een challenge binnen mijn “No Shopping Challenge”. Mijn uitdaging luidt als volgt;

Vanaf 13 september tot en met 13 oktober (de bruiloft van mijn nicht) zal ik 31 dagen lang iedere dag een andere outfit dragen.

Dit betekent dat ik geen enkel kledingstuk twee keer zal dragen. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar met een blik op mijn kledingkast moet dit goed te doen zijn. Misschien trek ik dan toch een keer die jurk uit de kast die het daglicht al een jaar niet heeft mogen aanschouwen. Om niet te kunnen smokkelen heb ik de hulp ingeschakeld van mijn lieftallige vriend. Hij is de pineut en aan hem de eer om iedere dag mijn outfit vast te leggen.

 

Benieuwd wat ik 31 dagen ga dragen? Houd dan mijn instagram in de gaten waar je 31 dagen lang mijn outfits kunt bewonderen.