Wie zijn wij

De termen ‘groen’, ‘gezond’ en ‘duurzaam’ vliegen je de laatste jaren steeds meer om de oren. Het is helemaal hip en happening om ‘green’ te zijn. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? Helaas kwamen wij er al snel achter dat ‘green zijn’ voor veel bedrijven en organisaties vooral dient als marketingtool. Het is makkelijk om ergens een duurzaam label aan te hangen, maar duurzaam zijn is een stuk uitdagender. Vaak dient zo’n label alleen maar om de consument het gevoel te geven de ‘juiste’ keuze te maken. Wat wij echter missen, is de eerlijkheid en transparantie omtrent producten en ideeën. Vanuit dit gemis, is Beeton ontstaan! Middels onze on- en offline community, willen wij mensen graag inspireren tot een écht groener leven. Natuurlijk niet op de geitenwollensokken manier, eerder door bewuster bezig te zijn met de wereld en vooral ook met jezelf. Stapje voor stapje.

Wat doen wij

Door het opzetten van een online en offline community, willen wij mensen ervan bewust maken dat een groener leven niet per se saaier is. Ook willen wij laten zien dat je een keuze hebt. Een keuze die vaak net zo goed, lekker en/of goedkoop is als het minder duurzame alternatief. Een keuze die beter is voor jezelf en voor de wereld. Een win-winsituatie, toch?! Maar hoe maken we de juiste keuze? En wat onderscheidt ons van de rest? Dat vraag je je ongetwijfeld af. Nou, dat door middel van deze drie pijlers.

 

Bloggers community
Beeton is een platform voor bloggers. Zij schrijven over een groener en duurzamer leven, in de breedste zin van het woord. Er zijn vaste Beeton bloggers, maar ook gastbloggers schrijven geregeld van zich af. In onze blogs zijn we kritisch, eerlijk en transparant en schrijven we uitsluitend over zaken en producten waar wij écht achter staan.

 

Online shop – coming soon
In de webshop willen wij producten aanbieden die aansluiten op onze visie. Oftewel, producten die écht duurzaam en groen zijn. Dit geldt voor zowel eigen producten, als producten van derden. Hierbij vinden we het belangrijk om deze producten transparant te maken. Waar zijn ze gemaakt? Hoe zijn ze gemaakt? En door wie? Ook wanneer de producten niet volledig duurzaam zijn (vaak met een goede reden), zullen we daar transparant over zijn.

 

Offline shop – coming soon
Naast de webshop, poppen we binnenkort ook tevoorschijn in het offline leven. Namelijk met de Beeton pop-up store: een verzameling van onze favoriete producten, om aan te voelen, ruiken of zelfs van te proeven. Want in deze pop-up store kun je lekker en – uiteraard – gezond komen lunchen.

Ons avontuur

Bij Beeton beschouwen we het pad naar een groener leven als een groot avontuur. Elke dag ontdekken we wel weer iets nieuws, leuks, lekkers of geks. We ontmoeten hele toffe, ‘groene’ mensen onderweg, ieder met z’n eigen avontuur. Van lichtgroen naar donkergroen, iedereen heeft wel iets in zijn of haar leven waar diegene gezonder of duurzamer mee bezig wil zijn. Van het overgaan naar spaarlampen tot het aanschaffen van een Tesla of het invoeren van een Meatless Monday. Het maakt niet uit of het iets groots of juist iets heel kleins is: het is jouw eigen reis. Daarom zeggen wij: ‘It’s my journey to become greener!’.