Hoe het allemaal begon

Een vraag die ik regelmatig krijg is: hoe is Beeton eigenlijk ontstaan? Nu ik hierover nadenk is het in 2006 allemaal begonnen. Ik ben toen mijn zoektocht naar een groener, bewuster en duurzamer leven gestart. Destijds was ik namelijk niet gelukkig met hoe het gaat met de aarde, mens en dier en hoe wij als consumenten vaak worden bedrogen door bedrijven. Kortom ik zag de wereld achteruit gaan en dit was voor mij een wake-up call! Maar goed, wat doe je hieraan? Ik begonnen met deze vraag op mijzelf te betrekken; wat zou ik zelf kunnen veranderen zodat ik een bijdrage kan leveren aan een betere aarde?

 

2006

In 2006 zette ik dus de eerste stapjes richting hetgeen waar Beeton nu voor staat; duurzaam, groen, beter, bewust en gezond. Een begrip dat hierbij voor mij overkoepelend, en zeker niet onbelangrijk is, is transparantie. Want er wordt tegenwoordig veel geld verdient door de woorden groen, duurzaam en gezond aan een product of dienst te koppelen. Maar in veel gevallen is dit slechts een marketingtool en zijn bedrijven vaak helemaal niet transparant over wat de daadwerkelijke herkomst van hun producten is. Ik wilde hier meer over weten en zo is mijn my journey to become greener dan ook begonnen.

 

Geitenwollen sokken

In eerste instantie ben ik veel gaan lezen over het onderwerp duurzaamheid. Hierbij stuitte ik al snel op de visie van de zogeheten geitenwollen sokken types. Een groep mensen die erg bezig is met duurzaamheid en groen leven. Enerzijds kon ik mij goed vinden in deze visie, omdat deze speerpunten mij ook dichtbij het hart liggen. Tevens zag ik dat deze groep mensen voor de volle 100% achter de bewuste keuzes die zij maken staan en dat vond ik mooi om te zien. Anderzijds vond ik deze visie soms wel wat te ver gaan en kreeg ik het gevoel dat deze levenswijze mij werd opgedrongen. Ik zag mijzelf dan ook niet op deze manier leven. Dit gaf mij het gevoel dat er geen middenweg was, het was links of rechts! En het geitenwollen sokken imago paste toch niet zo goed bij mij. Ondanks dit werd ik wel geïnspireerd om verder te kijken naar welke kennis er nog meer is.

 

Giftig van William Raymond

In mijn verdere zoektocht stuitte ik op het boek ‘Giftig’ van William Raymond. Dit boek vertelt over de voedselindustrie in Amerika en hoe deze industrie overwaaide naar Europa. Er wordt gekeken naar hoe het ooit was, hoe het nu is en hoe het kan worden. Echt een aanrader voor iedereen die met andere blik naar de voedselindustrie wil kijken. Het boek is in ieder geval voor mij een grote inspiratie geweest. Dit was voor mij het punt dat ik gretig werd naar nóg meer informatie en kennis, maar vooral naar de waarheid en de transparantie!

 

Mijn jaren als health coach

Van 2009 tot 2013 ben ik werkzaam geweest als health coach bij een fysiopraktijk. Hier begeleide ik mensen met overgewicht in hun traject naar een gezondere levensstijl. Wat mij vooral opviel was wat een ongezonde levensstijl doet met niet alleen het lichaam, maar ook met de geest. Om mij optimaal in te kunnen leven in mijn patiënten ben ik zelf een jaar als obees gaan leven. Ik wilde zelf voelen wat de uitwerking op lichaam en geest was bij een maximaal gebruik van suikers, conserveermiddelen en niet sporten. Op deze manier kon ik de mensen nog beter helpen op weg naar een gezondere levensstijl.

 

My journey to become greener

Zo is my journey to become greener dus gestart en Beeton is de het volgende station in deze reis. Groen leven is voor mij belangrijk omdat ik mij heel goed realiseer dat ik maar één lichaam heb en hier goed voor moet zorgen. Tevens hebben we samen maar één wereld en hier moeten we het zelfde voor doen. Met Beeton wil ik mensen inspireren om ook groen(er) te gaan leven. Tevens wil ik laten zien dat iedereen dit op zijn eigen manier kan doen en dat je niet ineens drastisch je leven hoeft om te gooien. Ik wil dus vooral niets opdringen, maarlaten zien dat je een keuze hebt! Dus, ga je mee op your journey to become greener?