Little black dress

Een Challenge zou geen challenge zijn zonder tegenslagen en uitdagingen. Twee bruiloften in het vooruitzicht en geen nieuwe kleren mogen kopen; een challenge of valt dit mee?

 

 

Het grote bruiloft dilemma
De komende maanden heb ik twee bruiloften op de agenda staan. Toen de uitnodiging binnen kwam voor de eerste bruiloft zag ik geen enkel probleem. Genoeg items in de kast hangen. Ga ik voor mijn zwarte fifties jurkje met kanten kraag? Mijn zwarte kokerjurk die ik droeg tijdens de bruiloft van mijn zusje? Of toch voor een klassieke kokerrok gecombineerd met, ja, je raad het al: een zwarte kanten blouse. Dit alles afgestyled met vintage accessoires. Zoals je misschien hebt opgemerkt, kenmerkt mijn garderobe zich veelal door zwart, nog meer zwart, rood, zwart, hier en daar een beetje wit en oh ja; zwart. Dit is dus de perfecte gelegenheid om de little black dress uit de kast te trekken. Ik had niet verwacht dat ik het zo gemakkelijk zou vinden om niet iets nieuws te kopen voor een bruiloft.

 

 

De uitdaging
Bij terugkomst van mijn vakantie lag de volgende uitnodiging op de mat. Mijn nicht gaat trouwen, wat een geweldig nieuws en heel mooi om bij deze speciale dag aanwezig te mogen zijn. Gelukkig heb ik genoeg mooie zwarte jurkjes in de kast hangen die perfect zijn voor een bruiloft. Of toch niet?! Bij het nader bestuderen van de uitnodiging en de dresscode staat er expliciet op de kaart dat het bruidspaar wenst dat er deze dag geen zwart of wit gedragen wordt. Je voelt het al aankomen; een groot dilemma. Mijn favoriete kleur is nu eenmaal zwart.

 

Gelukkig is mijn vriend, de grote mode expert (ahum) bereid om samen met mij mijn kast door te spitten op zoek naar een outfit die passend is voor de bruiloft. Het is heel erg en ik kan het ook bijna niet geloven maar de keuze is vrij beperkt. Zelfs hij moet concluderen dat mijn feest kleding toch eigenlijk alleen bestaat uit perfecte zwarte jurkjes. Met uitzondering van mijn vintage rode glitter gala jurk ala Jessica Rabbit. We waren het er al vrij snel unaniem over eens dat dit niet het geschikte kledingstuk is voor een bruiloft.

 

 

Niet kopen maar lenen
Normaal gesproken zou ik in deze situatie me niet bedenken en op jacht gaan naar de perfecte jurk die ik waarschijnlijk alleen zal dragen tijdens de bruiloft. Tijd om na te denken over een andere oplossing die duurzaam is en waarbij ik geen nieuw kledingstuk aanschaf. Ik zou zelf iets kunnen maken, huren, of lenen. In plaats van iets nieuws te kopen kies ik voor een kledingstuk lenen. De perfecte oplossing en nog duurzaam ook. Er zijn tegenwoordig zelfs een aantal kledingbibliotheken waar je net als bij een gewone bibliotheek in plaats van boeken, kleding kan lenen. Een goed en duurzaam initiatief waardoor een kledingstuk een veel langer leven krijgt. Maar voor ik mij hier in ga verdiepen is het misschien eerst goed om een beroep te doen op de garderobe van mijn vriendinnen.

 

Dus bij deze; meiden, wie heeft er voor mij het perfecte niet zwarte jurkje te leen?